„Скопје некогаш, сега и во иднина“ во Чифте амам

Share Button

Во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, на 26 април 2013 година (петок) во 13 часот ќе биде отворена изложба на тема „Скопје некогаш, сега и во иднина“.

На изложбата ќе земат учество учениците на возраст од 5-то до 8-мо одделение од сите основни училишта од градот Скопје, кои по претходно објавениот конкурс создадоа дела на тема “Скопје некогаш, сега и во иднина“. Младите автори за оваа изложба работеа во различни техники (цртеж, колаж, фотографија графика…) пренесувајќи го своето сеќавање, но и визија за Скопје.

На изложбата ќе се доделат Благодарници на училиштата што партиципираат на оваа изложба.

Share Button