Промоција на монографијата посветена на животот и творештвото на скулпторот Анета Светиева

Промоција на монографијата посветена на животот и творештвото на скулпторот Анета Светиева во објектот Даут пашин амам, на 19 мај (петок) 2023, со поечток во 12.00 часот. Промотор е проф. д-р Небојша Вилиќ. Ликовното творештво на Анета Светиева Слоевитоста на животот и комплексноста на творештвото на Анета Светиева, вкрстување на нејзините животни тешко проодливи патишта и ситуации со нејзиното дело, колку и да го отежнуваат нивното ткаење, беа и нејзината единствена вистинска патека кон духовната […]

„Костадин Танчев-Динка – Од слика и графика до нови медиуми”

На 17 април 2019 година (среда) , со почеток во 12 часот, во објектот Даут пашин амам ќе биде одржана промоција на монографското издание посветено на творештвото на Костадин Танчев – Динка. Изданието под наслов „Костадин Танчев-Динка – Од слика и графика до нови медиуми” содржи повеќе текстови од следните автори: проф. д-р Владимир Величковски (авторски текст за творештвото на Костадин Танчев – Динка), проф. д-р Тони Васиќ (текст за најновиот проект – Интегрални графики […]