Репртоспективна изложба на Павле Кузманоски

Од 13ти па се до 23ти октомври 2020 година, во објектот Чифте амам ќе се одржи ретроспективната изложба на авторот Павле Куманоски. Биографски податоци за авторот ПАВЛЕ КУЗМАНОСКИ е роден во Тетово 1959 – Завршил Школа за применети уметности во скопје, отсек сликарство во класата на Димитар Пандилов, Борко Лазески и Лазар Личеноски. 1961 – Студент на Академијата за применети уметности во Белград. 1963 – Учествувал три месеци како член на сојузна екипа (во СФРЈ) […]

Изложба на Павле Кузманоски во Чифте амам

По долгиот период на карантински денови, отсуство на понуда на културна програма, изолација и мерки за социјална дистанца, во октомври месец настапуваме со исклучителна понуда на настани во Националната галерија на Р. С. Македонија, изјавува директорката д-р Дита Старова Ќерими. „Од многуте настани е и оваа ретроспектива. Ценејки дека публиката усвои нова култура при посета на манифестации, наметната од задолжителните протоколи за социјална дистанца, охрабрени, го збогативме овој месец со понуда за културно насладување на […]