Изложба на Мирчо Матевски Рисимкин „Средба со историјата: една слика – една приказна“

Срдечно Ве покануваме на отворањето на изложбата Средба со историјата: една слика – една приказна на Мирчо Матевски Рисимкин во објектот Мала станица на 5.9.2023 во 20.00 часот. Да се зборува за оваа изложба, како и за севкупното творештво на  Мирчо Матевски Рисимкин, значи да се нурне во историјата, во наследството, во духовното.             Уште при првиот поглед на делата на Матевски Рисимкин се забележува неговата вљубеност во историјата. Уште од мал тој многу читал, […]