„Замислувајќи го Балканот- идентитети и сеќавања од долгиот19 век“ – Чифте амам

Share Button

Во објектот Чифте амам, во Старата скопска чаршија, посетителите ќе можат да ја видат историската изложба „Замислувајќи го Балканот- идентитети и сеќавања од долгиот 19 век“ …

zamisluvajki go balkanot postavka 17

Во следните три месеци публиката ќе може да ја види изложбата „Замислувајќи го Балканот- идентитети и сеќавања од долгиот19 век“ која е во заедничка организација на Музејот на Македонија, УНЕСКО и националните музеи на Балканските држави во опкружувањето.

zamisluvajki go balkanot postavka 2

Share Button