Loading изложби

изложби for декември 30, 2020

изложби Search and Views Navigation

Event Views Navigation

Ongoing

„Нови пејзажи – архив на реалноста“ на Роберт Јанкулоски

декември 10, 2020 @ 10:00 - јануари 10, 2021 @ 18:00
Мала Станица – Национална Галерија На Македонија, Ул. Јордан Мијалков 18
Skopje, MK 1000 Macedonia
+ Google Map

Изложбата „Нови пејзажи - архив на реалноста“ на Роберт Јанкулоски е победничкиот проект на Конкурсот за зрел уметник кој оваа година премиерно го објави Националната галерија на Република Северна Македонија.  Роберт Јанкуловски е роден 1969 година и зад себе има импресивна уметничка кариера. Велиме уметничка, а не фотографска, затоа што неговите дела одговараат на начинот на гледање, што, заедно со фотографијата, е исто така дел од современата уметност. Тука говориме за амбиентални решенија, достигнувајќи во […]

Повеќе »

„Капсид i²0 “ на Дарко Комненовиќ

декември 10, 2020 @ 10:00 - јануари 10, 2021 @ 18:00
Мала Станица – Национална Галерија На Македонија, Ул. Јордан Мијалков 18
Skopje, MK 1000 Macedonia
+ Google Map

Изложбата „Капсид i²0 “ на Дарко Комненовиќ е еден од двата победнички проекти на Конкурсот за млад уметник кој оваа година премиерно го објави Националната галерија на Република Северна Македонија. Дарко Комненовиќ е визуелен уметник кој работи во контекст на пост-скулпторско дело. Неговите истражувања и конструкции ги поврзуваат скулпторските, амбиенталните и технолошките влијанија. Со други зборови, тој работи со хибридизирани односи на просторот, перцепција, комуникација и когнитивно мапирање на визуелните ефекти. Предложениот проект „ Капсид […]

Повеќе »

„Сеништа“ на Викторија Попоска

декември 10, 2020 @ 10:00 - јануари 10, 2021 @ 10:00
Мала Станица – Национална Галерија На Македонија, Ул. Јордан Мијалков 18
Skopje, MK 1000 Macedonia
+ Google Map

„СЕНИШТА“ е наслов на изложбата на Викторија Попоска, еден од двајцата победници на Конкурсот за млад уметник  кој оваа година премиерно го објави Националната галерија на Република Северна Македонија. Викторија Попоска е млад уметник, родена 1992 год. во Струга, Република Северна Македонија. Дипломирала на осекот за применето сликарство со конзервација и реставрација на ФЛУ каде ја добила наградата „Борко Лазески“ за најинвентивен сликар во 2015 година, по што следи реализирање на нејзината прва самостојна изложба […]

Повеќе »
+ Export Events