Изложба „Современа словенечка фотографија” во Чифте амам

Share Button

Изложбата „Современа словенечка фотографија” во организација на Фото сојуз на Македонија ке биде отворена на ден четврток, 12.11.2015 година во 20 часот во изложбениот простор Чифте амам. На отвoрањето на изложбата ке се обратат Боро Рудиќ и Александар Кондев.

Ivo_Borko_The Fates 1

Фото Сојуз на Македонија со задоволство ги информира љубителите на фотографијата од Скопје и Македонија дека Изложбата – Современа Словенечка фотографија, којa е во рамките на манифестацијата “Денови на Македонската фотографија” ке биде отворена во Националната галерија на Македонија – Чифте Амам во Скопје, во четврток со почеток во 20 часот.

Со оваа изложба, на македонската фотографска јавност, ќе се представат 38 словенечки фотографи, со 60 фотографии.

Jasna_Rujevic_In the evening

Andreja_Ravnak_asiL anoM

 

Share Button