„Копнеж по реалното“ изложба на современи австриски уметници (Фото)

Share Button

Во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, во средата (10 јули 2013 година) се отвори изложбата Копнеж по реалното, изложба на современи австриски уметници.

izlozba avstrija kopnez po realnoto (8)

Изложбата свеченото ја отвори г-а Халиде Палоши, директор на Национална галерија на Македонија, Карин Цимер, куратор на проектот, Ханспетер Хубер, помошник министер во сојузното Министерство за образование, уметност и култура на Р. Австрија и Елизабета Канческа-Милевска, министер за култура на Р. Македонија.

izlozba avstrija kopnez po realnoto (3)

izlozba avstrija kopnez po realnoto (7)  izlozba avstrija kopnez po realnoto (2)

izlozba avstrija kopnez po realnoto (1)

izlozba avstrija kopnez po realnoto (5)

izlozba avstrija kopnez po realnoto (6)

izlozba avstrija kopnez po realnoto (4)

Share Button