ОСТЕН биенале на цртеж 2020 во Чифте амам

Share Button

75-години ОСТЕН – изложби во Национална галерија на С. Македонија во Чифте амам Скопје

1 – 10 октомври 2020

ОСТЕН БИЕНАЛЕ на ЦРТЕЖ Скопје 2020

Изложени автори:

Адриана ВАСИНКА-ФАБИАН, Австралија | Александар МИЈАК, Полска | Александрос МАГАНИОТИС, Грција | Анахид ХАГОБИАН, Уругвај | Андреас ТОМБЛИН, Кипар | Ана ПЛАВИНСКАЈА, САД | Ана МОНТАНАРО, Италија | Атанас МАЦУРЕФ, Бугарија | Атанас АТАНАСОСКИ, С. Македонија | Авни САМИ, Холандија | Билјана ЈЕВТИЌ, Србија | Благоја НИКОЛОВСКИ, С. Македонија | Благојче Бане НАУМОСКИ, С. Македонија | Блажеј БАЛАЖ, Словачка | Богдан ГРАБУЛОСКИ / Виолета БЛАЖЕСКА / Софија ГРАБУЛОСКА, С. Македонија | Брахим БУЛМИНАТЕ, Белгија | Брендеа ОКТАВИАН МИХАИ КОСМИН, Романија | Кристина ЅАНИ, Грција | Кристина ЛАПА, Грција | Кристине ЛУВ, Германија | Кристине ВЕРХАРТ, Белгија | Цветка ХОЈНИК, Словенија | Дамиен МекГинли, Ирска | Даниел АВИЛЕС, Мексико | Давид АТАНАСОСКИ, С. Македонија | Доминик ВАН ОСТА, Белгија | Елена ГЛУТ, Германија | Еман Камел Ганем АЛИ, Египет | Емилиа ПИТУЧА, Полска | Емили МИЛЕР, Ирска | Ева ХНАТОВА, Словачка | Ева ФРАНЦОВА, Чешка | Евагелос ЛИУКАС, Грција | Галина ДИМИТРОВА, Бугарија | Јорго ЦАКИРИС, Грција | Гоце БОЖУРСКИ, С. Македонија | Госиа БАРТОСИК, Полска | Харис ККОНДОСФИРИС, Грција | Херман НОРДЕРМЕР, Холандија | Иван КАШЛАКОВ, Бугарија | Ивана РАДОВАНОВИЌ, Србија | Јарослав САНКОВСКИ, Полска | Јиржи СТРАЧОТА, Словачка | Калиопи (КАЛИ) КАСТОРИ, Грција | Кенрио ХАРА, Јапонија | Кирил ГЕГОСКИ, С. Макеоднија | Клио ВЛАХУ, Грција | Константинос КОСТУРОС, Грција | Константинос ВЕРУТИС, Грција | Лидиа ПЕРОТИ, Италија | Љубица М. СОЛАК, С. Македонија | Лукаш КОЊИШИ, Полска | Лин ЛАНГТОН, Обединето кралство | Мациеј ДУРСКИ, Полска | Магдалена ПАРФИЕЊУК, Полска | Манолис ГИАНАДАКИС, Грција | Марија КОНЕСКА, С. Македонија | Марија СВЕТИЕВА, С. Македонија | Марија ПАВЛОВСКА, САД | Марион КАЛИЕС, Германија | Михаил ЕЛИА, Кипар | Михаил ПАРЛАМАС, Грција | Михел КОКИНОС, Грција | Милан ХНАТ, Словачка | Мирослав БОРОШ, Словачка | Наталиа САЈЕВИЧ, Полска | Ван Чунг НГУЕН, Виетнам | Николае КОНСТАНТИНЕСКУ, Романија | Нобухиро МИДО, Јапонија | Панде ПЕТРОВСКИ, С. Македонија | Панајотис НЕЗИС, Грција | Петра ЈОВАНОВСКА, С. Македонија | Рафи КАЈЗЕР, Франција | Раниа ГАНЕМ, Египет | Решат АМЕТИ, С. Македонија | Роберто О. П. ГЕОРГ, Мексико | Сандра НИКАЦ, Србија | Сара ЕПИНГ, Полска | Себастиан МУГ, Шведска | Славчо СПИРОВСКИ, С. Македонија | Слободан МИЛОШЕСКИ, С. Македонија | Снежана Б. СТЕФАНОВИЌ, Србија | Софија АНТОНАКАКИ, Грција | Соња БЕНСКИН МЕШЕР, Обединето кралсво | Ставрос ПАНАЈОТАКИС, Грција | Стив ГОЛИО-ВИЛЕР, Франција | Страхил ПЕТРОВСКИ, С. Македонија | Томас ШЕРЕР, Словачка Tomas SCHERER, Slovakia | Вацлав ШЛАЈЧ, Чешка | Василис ВАСИЛАКАКИС, Грција | Василис АЛЕКСАНДРУ, Грција | Владимир ПАУН ВРАПЧИУ, Романија | Јанис СТЕФАНАКИС, Грција  | Јасуки УЗАВА, Јапонија | Јордан ЈОРДАНОВ, Германија | Златко ГЛИГОРОВ, С. Македонија Zlatko | Зоран МИШЕ, Бугарија

Наградени автори, соработници и пријатели на ОСТЕН:

Босук ЛИ, С. Кореа | Камелија ОТЕРО, Франција | Елпида ХАЏИ-ВАСИЛЕВА, Обединето кралство | Евгенија ДЕМНИЕВСКИ, Франција | Јошкин ШИЉАН, Србија | Мице ЈАНКУЛОВСКИ, С. Македонија | Светла РАДУЛОВА, Бугарија | Тијана КОЈИЌ, Србија | Трајана ПАНАЈОТОВА, Бугарија | Васил ВАСИЛЕВ, С. Македонија

ОСТЕН БИЕНАЛЕ на НАГРАДЕНИ АВТОРИ Скопје/Охрид 2019-2020

Изложени автори:

Ахмет АЛБАЈРАК, Турција | Гоце БОЖУРСКИ, С. Македонија | Јошкин ШИЉАН, Србија | Марија ПАВЛОВСКА, САД | Мати ГРУНБЕРГ, Израел | Мице ЈАНКУЛОВСКИ, С. Македонија | Невзат Бејтули КИЦА, С. Македонија | Решат АМЕТИ, С. Македонија | Росица ЛАЗЕСКА, С. Македонија | Страхил ПЕТРОВСКИ, С. Македонија | Таки ПАВЛОВСКИ, С. Македонија

Share Button