Ekspozita e Nikolla Martinoski në Daut Pasha hamam

Kjo ekspozitë i kushtohet 110 vjetorit të lindjes dhe 40 vjetorit të vdekjes së akademikut Nikolla Martinoski, autor i cili me krijimtarinë e tij të komplikuar artistike, ka një rëndësi të madhe gjatë krijimit dhe zhvillimi të artit bashkëkohorë maqedonas. Martinoski ka lindur më 18.08.1903 në Krushevë. Prej vitit 1920 deri në vitin 1927 ka studiuar dhe diplomuar në Shkollën e arteve të bukura në Bukuresht. Prej vitit 1927 deri në vitin 1928 Martinoski viziton […]

Afërdita Kiki ekspozit në Çifte hamam

Një prej detyrave parësore të Galerisë kombëtare të Maqedonisë, që punon në drejtim të ruajtjes dhe promovimit të artit figurativ maqedonas, është edhe promovimi i krijimtarisë artistike jashtë kufijve të shtetit tonë. Arti, si pjesë e jetës shoqërore – kulturore, shfrytëzon gjuhën universale të shprehjes, saktë kjo disiplinë shoqërore është një prej segmenteve më të rëndësishme të komunikimit global. Me ekspozitën e Afërdita Kiki në Qendrën kulturore – informative të Republikës së Maqedonisë, në Sofje, […]