Еkspozita personale e Nadja Rozevës në Çifte Hamam

Më datë 11.04.2024, e enjte, në orën 19:30, në Çifte Hamam do të hapet ekspozita personale e Nadja Rozevës. Në ekspozitë do të shfaqen skulptura të medaljes të krijuara në periudha të ndryshme, si dhe vepra të tjera të autorit. Ekspozita do të zgjasë deri më 7 maj 2024. Galeria Nacionale do t’i prezantojë për herë të parë medaljet e artit të medalistes me famë botërore Nadja Rozeva. Ekspozita është e para e këtij lloji […]

Ekspozita – Angell Dimovski Çaush “50 vite krijimtari”

Të nderuar, Ju njoftojmë se më 01 shkurt 2024 në ora 19:30 do të hapet ekspozita retrospektive e artistit Angell Dimovski-Çaush me titull “50 vite krijimtari” në Galerinë Nacionale, objekti Çifte Hamam, dhe njëkohësisht përbën edhe mundësi që publiku kulturor maqedonas të njihet me krijimtarinë e pasur të këtij artisti ynë i cili tashmë disa dekada jeton dhe vepron në relacionin Maqedoni-Francë.   Veprat të cilat Angell Dimovski Çaush i ka krijuar gjatë pesëdhjetë viteve […]

Ekspozita “110 vjetëve nga lindja ” e artistes Lena Stefanova

IN Galeria Nacionale e Republikës së Maqedonisë e Veruit ka nderin dhe kënaqësinë e veçantë të shpall ekspozitën me titull “110 vjetëve nga lindja ” e artistes Lena Stefanova”. Ekspozita do të hapet më 20.12 2023 në orën 12:00 në objektin Çifte hamam. Është një sfidë e madhe të organizosh një ekspozitë jubilare dhe shënimin e 110 vjetëve nga lindja e artistes Lena Stefanova. Ekspozitat jubilare janë gjithmonë një rast për të vërtetuar se si […]

Еkspozitа „75/75“ në objektin e Çifte hamamit

Të nderuar, Ju njoftojmë se më datë 19.07.2023 (e mërkurë), ora 20:00, në objektin e Çifte hamamit, do të hapet për publikun ekspozita me titull “75/75”. Me këtë ekspozitë nisim aktivitetet për shënimin e 75-vjetorit të themelimit të Galerisë Nacionale. Në mënyrë simbolike kurorëzojmë vizionin dhe misionin e vazhdueshëm të suksesshëm të institucionit tonë për mbledhjen, ruajtjen, mbrojtjen dhe prezantimin e trashëgimisë kulturore duke ekspozuar 75 vepra ekskluzive të artit – piktura dhe skulptura. Përzgjedhja […]

Vasko Tashkovski – Ekspozita në objektin Hamami i Daut Pashës

ISH Galeria Nacionale e Republikës së Maqedonisë së Veriut ka nderin dhe kënaqësinë e veçantë të lajmërojë ekspozitën retrospektive të akademikut Vasko Tashkovski, përfaqësues kryesor i surrealizmit, pikturës fantastike, temave ekologjike dhe kozmike në artin figurativ maqedonas, me një afirmim të gjerë në Ballkan, në Evropë dhe në botë. Sipas shumicës së bashkëkohësve, kontributi i Vasko Tashkovskit në artin bashkëkohor maqedonas që nga fillimi i krijimtarisë mund të dallohet nëpërmjet ndjekjes së një rruge të […]