Еkspozitа “Poi piovve dentro a l’alta fantasia”

Të nderuar, Me kënaqësi të veçantë ju ftojmë të merrni pjesë në hapjen e ekspozitës “Poi piovve dentro a l’alta fantasia” ose “Dhe pastaj binte shi në fantazinë e thellë”, e cila është një dialog artistik multimedial ndërmjet Bard-I Rafet Jonuzi-T, artist nga Presheva që jeton dhe punon në Austri dhe miqtë e tij artistë nga vende të ndryshme: Maria Anvander – Austri, Gotfrid Begtolld – Austri, Soren Dallgard – Gjermani, Sasha Bukviq, “Xvono” – […]

Ekspozitë personale nga Kamuran Goranci – KOD4

Ju ftojmë përzemërsisht në hapjen e ekspozitës personale të Kamuran Gorancit në objektin Çifte Hamam më datë 05.09.2024 në ora 19:00. Do të ekspozohen 22 vepra të punuara me teknikën akril në pëlhurë, të cilat janë punuar në periudhën 2020-2024. Pikturat kanë një evoluim teknik nga ekspozitat e tij të mëhershme “Kod 1” në Köln të Gjermanisë, “Kod 2” në Galerinë e Tiranës në Shqipër, dhe “Kod 3” në Galerinë e Shkodrës në Shqipëri si […]

Ekspozitë e shkollave fillore “Shemovi dhe unë”

Ju njoftojmë se në Galerinë Nacionale, objekti Hamami i Daut Pashës, më datë 10.11.2023 (të premten), në ora 13:00 do të hapet ekspozita vjetore e shkollave fillore me titull “Shemovi dhe unë”. Në hapjen oficiale do të drejtohrt drejtoresha e galerisë, dr. Dita Starova Qerimi, prof. Simon Shemov dhe edukatorja e projektit mr. Maja Dimitrova. “Ekspozita vjetore e shkollave fillore është një ekspozitë që tradicionalisht mbështetet nga Ministria e Kulturës dhe organizohet nga Galeria Nacionale. […]