Loading изложби

« Сите изложби

  • This event has passed.

Ретроспективна изложба на Танас Луловски

декември 20, 2018 @ 19:00 - февруари 15, 2019 @ 21:00

Share Button
„Дали празен простор (во музеј, галерија, црква, итн.) може да претставува уметничко дело?“, Танас Луловски – Тане, 1984

Ова сѐ уште актуелно прашање го поставил еден од првите концептуални уметници во македонската дваесет вековна уметност, доајенот Танас Луловски, кон крајот на 1983 година кога го разработува концептот на проектот „Антислика 79“.

Националната галерија на Македонија ја подготвува и најавува неговата ретроспективна изложба, во Даут-пашиниот амам кон крајот на годината (20 декември 2018 година).

Share Button

Информации

Почеток:
декември 20, 2018 @ 19:00
Крај:
февруари 15, 2019 @ 21:00
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/375667472973644/

Локација

Daut Pasha Hamam
Krushevska 1A
Skopje, 1000 Macedonia
+ Google Map