Life Action / Game Action 2 во Мултимедијалниот центар „Мала станица“

Share Button

Ве информираме дека во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица, на 25 декември (вторник), во 20 часот ќе се отвори изложбата Life Action / Game Action 2, кураторски проект на Ана Франговска, на која ќе излагаат уметниците Гордана Вренцоска, Славица Јанешлиева, Гоце Наневски, Игор Сековски, Александар Спасоски и Борис Шемов.

life action mala stanica (Copy)

Life Action / Game Action 2 е продолжение на минатогодишниот проект Life Action / Game Action 1 кој се одржа лани.

Life Action / Game Action 1 и 2 се и игра и живот и нудат ad-hoc решенија на индивидуи што активно и генерално оправдано ја градат нашата рецентна сцена.

За Life Action / Game Action 1 и Life Action / Game Action 2 се подготвува книга во која теоретски за концептот на изложбата пишуваaт кураторот и уметниците, а е илустрирана со проектите на застапените уметници на изложбите.

Со почит,
Национална галерија на Македонија

 

Share Button