Самостојна изложба на  Биљгаип Кочишта – БИГЕ под наслов “1441“

На 21.9.2020 г. во 12 часот во Националната галерија на Република Северна Македонија, објект Чифте амам ќе биде отворена самостојна изложба на  БИЉГАИП КОЧИШТА – БИГЕ под наслов “1441“ на која авторот ќе се претстави со четириесетина дела.  Протоколот за заштита од Ковид-19 и понатаму останува задолжителен! Во текот на човечката историја, феноменот на миграција, во имигрантските или емигрантските вектори, покажал депопулација на личност, група или маса на луѓе од социјални, политички, економски и интелектуални […]