Loading изложби

← Back to изложби

National Gallery of Macedonia

декември 2023

Изложба на Ешреф Ќахили

декември 5 @ 19:00 - декември 15 @ 19:00
Chifte Hamam – National Gallery of Macedonia, Bitpazarska
Skopje, MK 1000 Macedonia
+ Google Map
MKD100

Почитувани, Ве информираме дека на 5 ти декември 2023, со почеток во 19 часот, во импозантниот објект од исламската профана архитектура Чифте амам, при Националната Галерија, ќе се отвори самостојната изложба на ликовниот уметник и професор Ешреф Ќахили, од Приштина (Република Косово).   Ќе бидат изложени триесетина дела во техника масло на платно и комбинирана техника. Изложбата е насловена Музеј на Детството. Кустос на изложбата е Маја Крстевска, виш кустос.   Ешреф Ќахили е роден…

Повеќе »
+ Export Events